Hoe om te gaan met een auto

Gelukkig jong stel zit in de auto, telefoneren.​​​ foto

Pre-theorie lessen.Begin niet meteen met rijden. Je hebt voldoende tijd nodig om de basis te leren: hoe je met een auto moet omgaan, hoe je een auto moet besturen, hoe je moet starten en wegrijden. Neem de tijd voordat je een praktijkles neemt. Als je de theorieles kunt bijwonen, zorg er dan voor dat je leraar erin slaagt een goede, geschikte plek voor je te vinden om je theorietoets af te leggen.

Neem een combinatie van lessen. Neem samen verschillende niet-talige, fysieke vaardigheidslessen, bijvoorbeeld krachttraining, gymkhana, autorijden voor mensen met visuele moeilijkheden, auto-onderhoud voor oudere bestuurders, enz.

Onderhoudslessen: uw auto moet regelmatig worden onderhouden volgens het onderhoudsschema van de fabrikant. U kunt uw instructeur vragen of de tijd nemen om wat onderzoek online te doen om erachter te komen wanneer u uw auto precies moet laten onderhouden. Uw instructeur kan u ook laten zien waar u uw auto kunt brengen voor routine-onderhoudswerkzaamheden.

Rijvoorbereidingslessen.Om klaar te zijn voor je theorie en praktijk rijlessen moet je het volgende doen:

(1) Evalueer uw rijvaardigheid

(2) Evalueer de omgeving waarin u zult rijden

(3) Evalueer de andere rijstijlen die veiliger kunnen zijn

(4) Evalueer het P.O.W. systeem (passen en bukken),

(5) Evalueer de gevaarperceptie die vereist is voor de auto die u gaat besturen.

De N.T.L.A.-gids voor autorijden is verkrijgbaar op de N.T.L.A.-website op nt.nsw.gov.au

Vragen over de veiligheid van auto’s:

(1) Kent u de gemiddelde gewogen diepte van elke leerling?

(2) Wat is een offset?

(3) Wat is een percentage?

(4) Wat is een verhouding?

(5) Wat is een niveau?

(6) Wat is een dynamische coëfficiënt?

(7) Wat is een statische coëfficiënt?

(8) Wat is een onzekerheid?

Motor tuning vragen:

(1) Kent u de gemiddelde gewogen diepte van elk motoronderdeel?

(2) Wat is een aftermarket-systeem?

(3) Wat heeft Advanced Aircraft Converter voor u gedaan?

(4) Wat is er gedaan door de Aircraft Convelopestand?

(5) Welke nieuwe technologie wordt er ingebouwd?

(6) Welk nieuw onderdeel van uw huidige vliegtuig wordt ontworpen of gebouwd?

(7) Welke nieuwe motortechnologie is de laatste jaren aan het licht gekomen?

(8) Welke nieuwe materialen worden de laatste jaren ontwikkeld?

De doelstellingen van een programma voor vliegtuigconversie (gewoonlijk conversie genoemd) zijn:

(1) Om een vliegtuig met vaste vleugels om te bouwen tot een vliegtuig met trimvleugels, met een mengeling van kruisende vliegtuigen met vaste vleugels en trimvleugelvliegtuigen.

(2) om een trimvleugelvliegtuig om te bouwen tot een vastvleugelvliegtuig met een mengeling van kruisende vaste vleugelvliegtuigen en trimvleugelvliegtuigen.

De ombouwwerkzaamheden zullen afhangen van de volgende wijzigingen die aan het vliegtuig zullen worden aangebracht.

(1) Skirting. De kans dat het onderstel van een vliegtuig met converteerbaar vleugelprofiel naar buiten sleept, wordt vergroot.

(2) De hellingshoek. Het trimvleugelvliegtuig komt dichter bij de baan te staan en kan onder moeilijke weersomstandigheden kostbare lading ontvangen met een langere verblijfstijd.

(3) Aerodynamica. Het landingsgestel van een trimvleugelvliegtuig kan bij hogere snelheden van de baan glijden als gevolg van de verbeterde luchtweerstand en de verminderde draagkracht bij lagere snelheden.

(4) Perzische tapijten. In een moderne luchtvaart.

(5) Nachtzicht.

(6) Bescherming van de ogen.

Het programma voor de ombouw van vliegtuigen zal waarschijnlijk ook andere onderdelen en diensten voor de ombouw van vliegtuigen met kleine vleugels omvatten, zoals katapultuitrusting en landingsuitrusting voor scrambling en landing van personeel. Rijschool Breda

Logue Cabin

Onderscheppings- en observatielessen.

(1) Coupe andraper. De observatiecabine in een PiperCrashed of neergestort in zee een uur of twee na een ongeval in droge open lucht. Zodra de kamer echter omhoog is gebracht en de zijspiegels zijn geplaatst, kijkt een inzittende aan de ene kant tegen de bagageruimte en aan de andere kant tegen de spiegel aan. In ieder geval zoals ze in de simulator worden gebruikt.

(2) Vans. Snel en zeer vergelijkbaar met de cabine.

Top Secret toegang.

Top secret clearance is geen solo-gebeuren op het gebied van luchtvaarttraining. Het heeft te maken met de retourladingen die vliegtuigen kunnen plaatsen bij de instructiepunten en het vereiste visuele effect voor de examinator waarvoor het vliegtuig zal worden beoordeeld.

Ga naar de details! 1stClassifiedrance Course.com – dat is een site voor het Advance Passenger Safety Institute voor vliegopleidingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.