Tips voor uw auto

Truck interieur
 

Ontelbare uren besteden aan het schoonmaken van uw auto – het kan inspannend en zelfs deprimerend zijn, maar het eindresultaat is het zo waard. Car detailing is niet alleen een esthetische bezigheid, maar een manier om uw auto eruit te laten zien als een echt werkpaard. Niemand wil immers dat zijn superschone auto eruitziet alsof hij in een showroom thuishoort in plaats van op de weg. Gelukkig zijn er veel eenvoudige trucs waarmee u het uiterlijk van uw auto in een handomdraai kunt verbeteren. Hier wat tips om je auto mooi te houden en ook je truck interieur leuker en meer comfortabel te maken.

Wees niet bang voor een goede wax.

Veel autobezitters zijn bang om een wax te gebruiken omdat ze niet zeker weten hoe ze de lakafwerking kunnen behouden. U zult merken dat als u uw auto regelmatig in de was zet, u een merkbare verbetering zult zien in het uiterlijk van uw auto. Een goede wax is de beste manier om uw auto er nieuw en schoon uit te laten zien.

Als detailer is het belangrijk te weten wat elke wax doet. Een wax verzegelt de lak, beschermt hem tegen UV-stralen, egaliseert het oppervlak en verwijdert onvolkomenheden zoals swirls en krassen. Het belangrijkste voordeel van waxen is echter dat het een beschermende laag vormt die uw auto een showroomschone glans geeft.

Vervang uw banden

Het rubber van uw banden is vatbaar voor vroegtijdige veroudering en achteruitgang als u het niet vervangt. Hierdoor zullen de banden snel verslijten en zult u ze tegen veel hogere kosten moeten vervangen. Het wordt aanbevolen om uw banden om de twee jaar te vervangen om hun levensduur te garanderen. U kunt uw banden gemakkelijk zelf vervangen door een krik te gebruiken en de wieldop te verwijderen of het wiel eraf te halen. Gebruik een vloerpomp om de nieuwe banden op de juiste spanning te brengen en plaats het wiel terug.

Verwijder zand- en zoutvlekken met Dawn afwasmiddel.

Als je ooit je auto aan het strand hebt gewassen, weet je dat de stof- en zandvlekken heel moeilijk te verwijderen kunnen zijn. Gelukkig kun je, als je een paar eenvoudige stappen volgt, deze vlekken verwijderen met slechts een beetje Dawn afwasmiddel en water.

Was eerst de auto met een emmer warm water en een milde zeep en zorg ervoor dat je in alle hoekjes en gaatjes komt. Vervolgens schrobt u de bevlekte plek voorzichtig met afwasmiddel, zonder de lak te beschadigen. Het belangrijkste is dat u licht schrobt en slechts enkele seconden, zodat u de lak niet beschadigt.

Gebruik alcohol om te verwijderen

Er zijn veel verschillende soorten vuil en vlekken die bijna onmogelijk te verwijderen zijn met alleen water en een doek. U kunt wel een kleine hoeveelheid alcohol met water mengen en de oplossing op de vlek aanbrengen.

Alcohol is een geweldig oplosmiddel dat niet alleen het vuil verwijdert, maar ook al het resterende water. Is de vlek eenmaal weg, was de plek dan met water en zeep om alle resten te verwijderen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.